Günde sadece 3-4 saat uyuyabiliyorum ama bu çalışmalarımdan dolayı diye düşünüyordum, depresyon belirtisi olacağı aklımdan bile geçmezdi. Yarın en iyisi bir psikiyatriye gitmeliyim.
Depresyon; insanlarda gerek aylarca gerek haftalarca süren, sürekli bir isteksizlik ve hayattan bıkmışlık hissiyatı, uyandırır. Bununla beraber de kişide özgüven eksikliğine ve umutsuz bir hayat anlayışının benimsenmesine, yol açar. Negatif düşüncelerin hâkim olduğu zihinler, depresyon gibi birçok psikolojik problemle karşı karşıya gelip, sürekli bir şeylerden şikâyetçi olmaları doğaldır.
Çünkü biz insanların vücudu, buna programlanmıştır. Bu programa uyulmadığı takdirde, depresyon gibi çeşitli ruhsal sorunlarla, anlamsız yere mücadele veririz ve devamlı bir çember gibi bulunduğumuz yere gelir, durumu daha da vahim hala getirebiliriz.
Günümüzde uzmanlar tarafından, depresyonun keşfedilmiş birçok çeşidi de bulunmaktadır. Ben şimdi siz okuyucularımız için hazırladığım “Depresyon, depresyon belirtileri ve psikoterapi” adlı başlığı altında, bu çeşitlerin en çok rastlanan 2-3 tanesinden söz edeceğim.
Depresyon çeşitleri arasında en şiddetli olanlardan biriside majör depresif bozukluluğudur. Depresyonun bu çeşiti oldukca inatcı bir hastalıktır ve kişinin tek başina çözebileceği kadar da kolay bir aşama, değildir. Dolayısı ile tedavisinde bir uzman görüşüne, muhakkak ihtiyaç vardır. Peki, bu inatcı deprasyon ceşidinin, belirtileri nelerdir?
Bu depresyon içerisinde olan kişilerin duygularında şiddetli değişimler, gerçkleşebilir.
Bu depresyonun bazı belirtileri ise sırasıyla şunlardır;
Melankolik özellikli majör depresyonda, hasta önceden keyif aldığı iş ve aktivitelere karşı, artık ilgisiz kalmaya başlar. Peki, bu depresyonun belirtileri nelerdir?
Melankolik özelliği majör depresyon belirtileri;
Buraya kadar iki çeşit depresyonun, belirtilerini maddeler halinde açıkladım. Şimdi gelin, “Genel bir depresyon belirtileri nelerdir?” birazda onu inceleyelim.
Son dönemlerde sıklıkla karşılaştığımız, ruhsal hastalıklardan biri olan depresyon, tedavi edilebilir mi? Günümüzde depresyonun tedavi edilme oranı, ortalamalara göre oldukça yüksek. Geçmişte ciddi depresyonlar yaşayıp, tedaviden sonra gayet pozitif bir hayat yaşayanlarımızın, sayısı oldukça fazla ve bu sayı gün geçtikçe de artış göstermektedir.
Orta derece ve yüksek dereceli olan depresyon türlerinin tedavisinde en çok tercih edilen yöntem, antidepresan türü ilaçlar ve psikiyatri, desteğidir. Birçok araştırmacı, bu iki tedavi çeşidinin bir arada kullanılmasının daha iyi sonuç verdiğini, dile getirilmektedir. Yalnız psikiyatrinse danışmak çok önemli. Hastanın uzman kontrolünden geçmeden, kendi verdiği kararla antidepresan kullanması, sağlığını riske atar.
Psikoterapide asıl amaç insanları keyiflendirmek, rahatlatmak veya kişiye haklı olduğunu söylemek değil, kişinin kendini tanıyabilmesine yardımcı olmak ve sorunlar için çözüm yolları, bulmak ve onun hayata daha pozitif bakmasını, sağlamaktır.
Günde sadece 3-4 saat uyuyabiliyorum ama bu çalışmalarımdan dolayı diye düşünüyordum, depresyon belirtisi olacağı aklımdan bile geçmezdi. Yarın en iyisi bir psikiyatriye gitmeliyim.
Sürekli hayattan bezmişlik hali ve hiç bir şey yapmak istememe durumları varsa depresyonda olabilirsiniz. Bir psikologa gidip tedaviyle sorunu aşabilirsiniz.
Ruh sağlığına ne kadar dikkat edersek bu soruna daha az denk gelebiliriz. Nasıl önüne geçebiliriz derseniz bu şartlar zor olur ama insanın sosyal hayatı nasıl ise etkilenme oranı değişim gösteriyor .Stresden uzak durmak gerekli her ne kadar uzak durmak zor olsada bayanlar için daha önemlidir.
Son zamanlarda işlerim hiç de iyi gitmiyor. Ne yapacağım konusunda bir fikrim olmaması bende gelecek kaygısı oluşturmuş durumda. Depresyon tedavisi konusunda dile getirdiklerinizi uygulamaya çalışacağım
Türkiye gibi bir ülkede yaşanıyor ise bir çok insanda görünlen sağlık sorunu malesef. Ağır şartlarda, uzun çalışma süresi , ev ile iş arasında mesafe ,kalabalık ve kazanılan paranın ihtayaçları karşılayamaması. Büyük şehirlerde sorunlar daha fazla olduğu içinde çok fazla insan bu sorunu yaşmaktadır. Öncelikle ben bile aralıklarla girip çıktığım zamanlarda oluyor .Büyük sehirler haricinde diğer sehirlerde oranlar düşüyor.
Uzun süredir hayattan bıkmışlık hali var üzerimde. Ayrıca bir süredir çevrenden uzaklaşıyorum, insan görmek istemiyorum. Asosyalleşmeye başladım. Depresyon belirtilerinin bir çoğu var.